O nama

Športsko ribolovno društvo “Ozalj” osnovano je 1958.g. Prilikom samog osnivanja bilo nas je nekolicina ribiča, ali sa godinama broj članova se uspješno povećavao. Sada Š.R.D. “Ozalj” broji oko 400 stalnih članova.

Društvo se bavi aktivnostima koje su usmjerene gospodarenju i čuvanju voda, zaštiti i očuvanju ribljeg fonda te okoliša. Brinemo se ne samo o vodama i ribljem fondu, već i okolnim okolišem kojim gospodarimo. Kao što u imenu društva stoji, naše aktivnosti su usmjerene i na područje športa, gdje smo zabilježili značajne rezultate.

Ozalj krasi prekrasna priroda, besprijekorno čiste vode sa bogatim ribljim fondom. Pod našom brigom se nalaze rijeka Kupa, rijeka Dobra, devet jezera Šljunčare, potok Kamenica te Ribnički potok. U istim vodama možete pronaći ribe poput štuke, šarana, soma, smuđa, linjaka, mrene, podusta i dr.

Vode se godišnje poribljavaju sa cca 6000-7000kg šarana i amura, te smuđem, linjakom i štukom ako to tržište dopušta.

Š.R.D. “Ozalj” organizira razna natjecanja, kojima prisustvuju mnoga društva iz hrvatske i drugih država, naručito iz Slovenije i Italije. Ribolovno društvo organizira Kup grada Ozlja (međunarodno natjecanje), organizira kola 2. i 3. lige, Županijski kup, te mnoga društvena natjecanja. Gotovo svi ribiči koji sudjeluju u natjecanjima budu nagrađeni prigodnom nagradom naših sponzora, te počašćeni izvrsnim fish paprikašom.

Sjedište društva se nalazi nedaleko od centra Ozlja (Trška cesta 19), u novo izgrađenom ribičkom domu. Također na jezerima Šljunčare nalazi se ribički dom, koji se koristi za vrijeme natjecanja i drugih aktivnosti društva.