KUP GRADA OZLJA

Dana 29. travnja 2018. godine na jezerima Šljunčare, a pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, održalo se je tradicionalno ribičko natjecanje „Kup Grada Ozlja“ u disciplini Lov ribe udicom na plovak. Na natjecanju su sudjelovale ribičke ekipe iz ribičkih udruga Županije karlovačke te susjednih i prijateljskih ribičkih udruga i družina iz Hrvatske i Slovenije.


Kup Grada Ozlja najstarije je sportsko natjecanje koje se održava povodom obljetnice Grada Ozlja. Za napomenuti je da Šporstko ribolovno društvo Ozalj ove godine slavi 60-tu godišnjicu postojanja i neprekidnog aktivnog djelovanja.
Na natjecanju je pobjedila ekipa domaćina ŠRD Ozlja – seniori u sastavu Branko Pečaver, Dubravko Krašina i Damir Jaušovec, dok je drugoplasirana ekipa bila ekipa KŠR Mrežnica iz Duga Rese, a trećeplasirana ekipa juniora iz ŠRD Ozlja koja se je ravnopravno natjecala sa seniorskom kategorijom.
Najuspješniji pojedinci, ujedno i pobjednici sektora, bili su: Branko Pečaver iz ŠRD Ozalj s ulovljenih preko 14,5 kg ribe, Željko Mudrovčić iz ekipe ŠRD Slunčica iz Slunja s ulovljenih 7,8 kg ribe te junior Petar Putak Ivić (ŠRD Ozalj) s ulovljenih 5,7 kg. Napominjemo kako se je riba nakon vaganja noštećena pustila u vodu.